Наслови задњих порука са овог блога

Јавна расправа - Стратегија подстицања рађања

Јавна расправа - Закон о удружењима

четвртак, март 22, 2007

Besplatni informativni seminar: "UNIDO metodologija kontinualnog unapredenja poslovanja malih i srednjih preduzeca i uspostavljanje najbolje prakse"

Na bazi informacije sa sasajta Privredne komore Beograda http://www.kombeg.org.yu

Besplatni informativni seminar: "UNIDO metodologija kontinualnog unapređenja poslovanja malih i srednjih preduzeća i uspostavljanje najbolje prakse"

UNIDO je organizacija Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj (United Nation Industrial Development Oragnization), zajedno sa 169 zemalja članica, zadužena za promociju i unapređenje industrijskog razvoja u zemljama u razvoju i tranziciji. Jedan od specifičnih centara pri UNIDO koji se bavi pitanjima unapređenja poslovanja malih i srednjih preduzeća primenom UNIDO metodologije i alata za merenje uspešnosti poslovanja je "UNIDO EPIC SERBIA".

U našoj privredi retko je prisutno sistematsko upravljanje poslovnim rezultatima, što dovodi do mnogih neefikasnosti unutar poslovne organizacije. Studije i iskustva UNIDO u dosadašnjoj praksi pokazuju da se ti skriveni gubici (zalihe, škart, otpad, gubitak vremena i sl.) kreću u iznosu od 5 do 35%, što često dovode do povećanja neuspeha, niske produktivnosti, nekonkurentnosti, izgubljenih izvoznih i razvojnih šansi.

Cilj: Osnovni cilj seminara je upoznavanje menadžmenta malih i srednjih preduzeća sa "UNIDO metodologijom kontinualnog unapređenja poslovanja malih i srednjih preduzeća i uspostvljanje najbolje prakse" i sa odgovarajućim softverskim alatima sa ciljem da se, kroz kasniju pomoć u implementaciji metodologije, unaprede njihovi poslovni rezultati, podigne znanje kao preduzetnički kapital, poboljša vođenje poslovanja sa maksimalnom efikasnošću, korišćenjem sopstvenih resursa i poslovni razvoj učini održivim, konkurentnim i produktivnim.

Učesnicima seminara prezentovaće se model strateškog menadžmenta, sa posebnim osvrtom na ključna pitanja koja se danas postavljaju pred menadžment svakog preduzeća.

Program seminara predviđa: upoznavanje učesnika sa pojmom i značajem Benchmarking – a; predstavljanje i sumulaciju PHAROS-biznis performans softvera koji pomaže malim i srednjim preduzećima u monitoringu stanja poslovanja preduzeća i omogućava ranu identifikaciju problema, kao i drugih biznis performans softvera.

Ciljna grupa: Sva lica zaposlena na rukovodećim pozicijama, operativnog i strateškog menadžmenta.

Metodologija: Informativno-instruktivni seminar

Literatura: CD sa pratećom dokumentacijom

Organizator savetovanja: Privredna komora Beograda, Centar za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta

Realizator: "UNIDO EPIC SERBIA" pri "VING" d.o.o.

Mesto odžavanja: Privredna komora Beograda, Kneza Miloša 12, 11 000 Beograd

Datum i vreme održavanja: 26. mart 2007. godina sa početkom u 10h

Program: http://www.kombeg.org.yu/komora/centri/obrazovanje/unido/unido_prog.htm

Broj polaznika: ograničen

Potvrda dolaska (http://www.kombeg.org.yu/komora/centri/obrazovanje/unido/potvrda_dolaska.htm): do 23. marta 2007. godine. Zbog ograničenog broja polaznika po grupi, sugerišemo Vam da se prijavite u što kraćem roku .

INFORMACIJE:

  • Centar za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta,
    kontakt osoba: Ana Miličević, 2641-355, lok. 139
  • e- mail: treningkom@kombeg.org.yu , faks: 3618-003, 2642-166, 3616-328

Нема коментара: