Наслови задњих порука са овог блога

Јавна расправа - Стратегија подстицања рађања

Јавна расправа - Закон о удружењима

понедељак, јун 11, 2007

Анкета о пословној клими у општинама Србије

Анкете међу предузетницима, менаџерима и власницима локалних фирми (самосталне делатности, мала, средња и велика предузећа, задруге, итд.) у великој мери доприносе оцени пословне климе и дају важне информације за израду стратегије деловања локалних (и националних) власти јер они знају како снаге и слабости локалног окружења утичу на њихове фирме.
Статистички подаци нам казују шта се већ догодило а анкете са предузетницима, менаџерима и власницима локалних фирми нам дају информације шта ће се догодити. Информације о повећању или смањењу броја запослених, градњи или промени намене објеката упозоравају на то у којем се смеру креће локална привреда. Информација о томе зашто се те одлуке доносе посебно је важна јер помаже у одређивању тренутака за интервенцију на стратешки план привредног развоја.
Из тих разлога је осмишљен упитник који може да буде основ за индивидуалну анкету лицем у лице (анкетар- анкетирани) или да буде реализован као e-упитник коришћењем информационо-комуникационих технологија. Сви добијени подаци ће се третирати као поверљиви а јавно ће бити саопштени само обрађени (синтетички) подаци.
Статистички обрађени подаци биће доступни јавности када се прикупи довољан број попуњених анкетних упитника за одређену општину.
Упитник којем можете приступити кликом на линк је осмишљен тако да могу да се прикупе подаци за било коју општину у Србији. Прикупљени подаци ће се обрађивати периодично после прикупљања више од 30 исправно попуњених упитника.
Позивамо предузетнике, директоре и власнике локалних фирми да узму учешће у анкети јер ће тиме омогућити да се унапреди пословна клима у општини у којој делују пошто ће прикупљени подаци бити доступни свим заинтересованим странама општина које су анкетом обухваћене.
Упитнику се приступа преко следећег ЛИНКА.
Аутор овог упитника и истраживања је Милан Милошевић, магистар системологије и логистике, који је у његовом развоју користио добру праксу разних развојних агенција из Србије и света прилагођавајући је за наш контекст. Упитник је развијен за потребе програма "Центар за локални и регионални развој" УГ "Европски покрет у Смедеревској Паланци". Додатне информације могу да се добију путем е-поште milanmmmilosevic@gmail.com.
Хвала на сарадњи.

мр Милан Милошевић

Нема коментара: