Наслови задњих порука са овог блога

Јавна расправа - Стратегија подстицања рађања

Јавна расправа - Закон о удружењима

петак, јун 15, 2007

Конференција "Представљање предлога подршке ЕУ регионалном социо-економском развоју ‎Србије"

Европска агенција за реконструкцију (ЕАР, канцеларија у Београду) и Министарство за економију и регионални развој Републике Србије организују конференцију:
"Представљање предлога подршке ЕУ регионалном социо-економском развоју Србије"

која ће се одржати у уторак, 19. јуна у Београду, хотел "Палас" (Топличин венац 23) од 10.00 до 14.00.
Предлог регионалног социо-економског развоја Србије који ће бити финансиран из фонда Европске уније ИПА (Инструмент за предприступну помоћ) за 2007. годину, прилика је да кључни носиоци активности и политика регионалног развоја у Србији, кроз дијалог укажу на кључне теме од значаја за будући регионални развој земље.
На конференцији ће говорити:
  • Млађан Динкић, министар за економију и регионални развој Владе Републике Србије
  • Христос Гофас, шеф операција Европске агенције за реконструкцију (ЕАР) у Србији
  • Василис Петридес, руководилац програма ЕАР помоћи локалним заједницама и суседских програма
  • Младен Милановић, експерт на пројекту Стив Пантазопулос, експерт на пројекту
  • Јасминка Луковић, директорка Региналне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља (Крагујевац)
Регионални социо-економски развој један је од приоритета програма помоћи Европске уније Србији на путу европских интеграција. Овим пројектима управља Европска агенција за реконструкцију чији је недавно завршени пројекат иницирао широк процес консултација о интегралном регионалном развоју и изградње институција на локалном нивоу као и промоцију европског модела регионалног развоја. Као резултат ових активности у великом броју општина и округа у Србији започет процес израде локалних и регионалних планова развоја као и оснивање регионалних развојних агенција.
Закључци из Предлога начињени су у оквиру посебног пројекта ЕАР - "Студија интегративног социо-економског развоја Србије (РСЕДП) који ће се финансирати из ИПА фонда 2007".
У циљу наставка сарадње ЕУ са Србијом у овој области, у току је формулисање вишегодишњег програма подршке регионалном развоју који ће се реализовати средствима новог ИПА фонда. У процесу припремања програма експерти на пројекту које је ангажовао ЕАР, анализирали су активности различитих институција које се баве регионалним развојем и сачинили предлог програма подршке ЕУ за наредних пет година.
Стратешки циљ програма је припрема институција у Србији за ефикасно управљање финансијским инструментима помоћи регионалном развоју у Србији укључујући и могућност будућег приступа структурним фондовима ЕУ.

Контакт: Александра Владисављевић 063 407190 - avladisavljevic@gmail.com

Нема коментара: